Beira em luto

A cidade da Beira teve grandes perdas e desafios no ano passado e este ano de 2021 devido aos ciclones que nos tem atingido. Dia 22 de fevereiro de 2021, Beira despertou, mas triste, ao tomar conhecimento do falecimento do Presidente (Prefeito) Daviz Simango. Embora o sol brilhe Beira está nas sombras. A perda deste grande homem nos atinge profundamente.  Sei que a perda é grande, ele é um grande homem. A cidade está de luto, o povo e eu também estou, nem tenho palavras.

Espero que sua dedicação e planos para a cidade da Beira sejam concluídos em sua memória.

Descanse em paz Daviz Simango.

Beira in rouw

Beira had vorige jaar en dit jaar zoveel verlies moeten lijden en zoveel uitdagingen moeten doorstaan vanwege de cyclonen. Op 22/2/2021 is Beira ontwaakt met nog een groter verlies, de burgemeester Davis Simango is overleden. De zon schijnt maar de Stad is onder een donkere wolk. Het verlies is groot en het raakt ons alle. De stad is in rouw, het volk en ik ook, ik heb er geen woorden voor.

Ik hoop dat zijn wensen en plannen voor de stad worden geconcludeerde in zijn memorie.

Rust in vrede Daviz Simango.

Gepubliceerd door Dilma de Faria

Ik ben Dilma de Faria, vrouw, moeder, echtgenote en een wereldburger. Sinds 1993 in Nederland. Sinds maart 2018 leven wij, mijn man Peter en ik, in Beira Mozambique. Ik ben blij en dankbaar dat ik dit alles mag ervaren en beleven. Het leven in Beira bruist maar is ook een tandje langzamer dan we in het westen gewend zijn. Ik word hier wel als een blanke gezien maar word ook snel omarmd omdat ik Braziliaanse ben en hun taal spreek. Dit blog is geboren om mijn verhalen en ervaringen met u te delen. Het leven hier gezien door mijn ogen en vanuit mijn perspectieven. Ik hoop mensen te kunnen prikkelen en tot denken aan te zetten, want Afrika is niet alleen arme mensen die honger lijden. Het is veel meer. De korte verhalen gaan over het dagelijkse leven, over weekeindjes weg, ervaringen vanuit vrijwilligerswerk en andere situaties. Leuk en grappig maar ook moeilijk en triest , want zo is het leven. Amai Pasi betekent Moeder Aarde. Ik heb deze naam gekozen omdat ik me thuis voel in Afrika, Mozambique. Moeder Aarde heeft me hier ontvangen in haar schoot en liefde geschonken.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Ik heb Simango leren kennen als een charismatische leider en een heel prettig persoon om te ontmoeten. Ik denk dat dit een geweldig verlies is voor Beira maar ook voor Mozambique. Ik wens u en alle inwoners heel veel sterkte en ik hoop dat zijn opvolger de politieke Mozambikaanse balans een beetje in evenwicht kan houden.
    Voor nu eerst maar eens dit verlies verwerken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *