Littekens van #Idai

In iets meer dan twee maanden na de #Cyloon #Idai, heeft een groepstheater uit Beira een stuk genaamd “De litekkens van Idai” gelanceerd, hier in #Beira.
Ik vind het waanzinnig.
Ik heb het stuk gezien en het was gewoonweg geweldig!
Hoe ze een aantal feiten van de avond erin verwerkt hebben; hoe ze de nacht naspeelden en de reacties/houdingen van het volk nagedaan hebben. Dit vraagt ook zelfkennis en inzicht in de natuur van je eigen mensen.
De realiteit met openheid en een flinke dosis humor was het eindresultaat.
De zaal raakte vol elke avond. Ze hebben nu al extra voorstellingen gepland.

Ik geloof dat dit ook een goede hulpmiddel is voor hen om het drama te verwerken en een manier om te relativeren.
Ik vind het een goede zet, petje af voor de groep. 

 

Em menos de dois meses após o devastamento causado pelo #Cilcone Idai, o grupo de teatro lançou a peça “As marcas do Idai”. Um espetáculo!

Eu vi a peça e simplesmente amei.
A maneira como relataram e mostraram as reações do povo antes do ocorrido, acreditando que fosse simplesmente uma ventania, a maneira como mencionaram fatos da noite trágica e os resultados no dia seguinte, também o relato da mentalidade moçambicana mas tudo com uma dose de humor contagiante.

Também creio que isto seja uma excellente maneira de auxiliar no processo de digerir uma tragédia assim e também a relativar.
Tiro o meu chapéu!

cine gebouw van vroeger/ prédio do antigo cinema

Gepubliceerd door Dilma de Faria

Ik ben Dilma de Faria, vrouw, moeder, echtgenote en een wereldburger. Sinds 1993 in Nederland. Sinds maart 2018 leven wij, mijn man Peter en ik, in Beira Mozambique. Ik ben blij en dankbaar dat ik dit alles mag ervaren en beleven. Het leven in Beira bruist maar is ook een tandje langzamer dan we in het westen gewend zijn. Ik word hier wel als een blanke gezien maar word ook snel omarmd omdat ik Braziliaanse ben en hun taal spreek. Dit blog is geboren om mijn verhalen en ervaringen met u te delen. Het leven hier gezien door mijn ogen en vanuit mijn perspectieven. Ik hoop mensen te kunnen prikkelen en tot denken aan te zetten, want Afrika is niet alleen arme mensen die honger lijden. Het is veel meer. De korte verhalen gaan over het dagelijkse leven, over weekeindjes weg, ervaringen vanuit vrijwilligerswerk en andere situaties. Leuk en grappig maar ook moeilijk en triest , want zo is het leven. Amai Pasi betekent Moeder Aarde. Ik heb deze naam gekozen omdat ik me thuis voel in Afrika, Mozambique. Moeder Aarde heeft me hier ontvangen in haar schoot en liefde geschonken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *