Terug in Beira

Na lange tijd, bijna vier weken in Nederland te zijn geweest, ga ik nu terug naar Beira.  Ik zit op de airport in Johannesburg en wacht op mijn vlucht.  Er gaat van alles door mijn hoofd heen, en alles door elkaar, desondanks dat ben ik blij om terug te gaan naar Beira.

Dit keer kwam ik in Nederland met regen en ging ik ook met regen weg. Daartussen waren er een paar mooie dagen, met blauwe hemel en prettig temperaturen. Voor het weer hoefde ik er niet heen te gaan en dat was ook niet de reden.
Ik verlang naar de zon en het vrije leven die ik leid in Mozambique. Zolang het duurt ga ik volop ervan genieten.

Er wacht me veel werk nog in Beira, dat is zeker. In het weeshuis zijn er nog werkzamheden die gedaan moeten worden, nog voor de regentijd. Daarnaast moeten we ons huis nog schilderen; we hadden alleen de twee slapkamers laten doen. 

Het annex is klaar voor de verhuur en daar zal ik ook nog werk aan hebben gedurende de periode dat we er nog zitten.

Ik zoek nog na andere mogelijkheden voor vrijwilligerswerk en hobbies, iets wat mijn hart sneller doet kloppen.

Tot slot ga ik weer starten met de yogalessen. Lu jong Tibetan Yoga is een waardevol manier om te bewegen en je geest tot rust te brengen. Ik deel het graag met mensen om me heen. 

De volta à Beira

Depois de quase quatro semanas na Hollanda estou mais que pronta para regressar à Beira. Cheguei na Hollanda com chuva e sai com ela também. Não foi pelo tempo maravilhoso neste período que fui a Hollanda, obviamente.

Neste momento, no aeroporto em Johhannesburg, aguardo o momento de embarque. Muitos pensamentos povoam minha mente, tento deixa-los ir.

É com alegria que regresso ao sol e a minha vida na Beira. Muito trabalho me aguarda. As reformas no orfanatos ainda não foram concluidas e isto deverá ser feito antes que o período de chuva chegue, e já está chegando.

Ainda temos também a dependência que está pronta para ser alugada, onde também terei trabalho. Depois ainda procuro algo interessante para ocupar meu tempo, algo que faça meu coração bater mais rápido.

E por final retomar a dar aulas de yoga. Lu Jong Yoga Tibetana também faz parte de minha rotina ali e me faz bem compartilhar os ensinamentos e seus efeitos com as pessoas a minha volta.

Vamos curtir a vida!

Gepubliceerd door Dilma de Faria

Ik ben Dilma de Faria, vrouw, moeder, echtgenote en een wereldburger. Sinds 1993 in Nederland. Sinds maart 2018 leven wij, mijn man Peter en ik, in Beira Mozambique. Ik ben blij en dankbaar dat ik dit alles mag ervaren en beleven. Het leven in Beira bruist maar is ook een tandje langzamer dan we in het westen gewend zijn. Ik word hier wel als een blanke gezien maar word ook snel omarmd omdat ik Braziliaanse ben en hun taal spreek. Dit blog is geboren om mijn verhalen en ervaringen met u te delen. Het leven hier gezien door mijn ogen en vanuit mijn perspectieven. Ik hoop mensen te kunnen prikkelen en tot denken aan te zetten, want Afrika is niet alleen arme mensen die honger lijden. Het is veel meer. De korte verhalen gaan over het dagelijkse leven, over weekeindjes weg, ervaringen vanuit vrijwilligerswerk en andere situaties. Leuk en grappig maar ook moeilijk en triest , want zo is het leven. Amai Pasi betekent Moeder Aarde. Ik heb deze naam gekozen omdat ik me thuis voel in Afrika, Mozambique. Moeder Aarde heeft me hier ontvangen in haar schoot en liefde geschonken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *